Home / Sovrummet i fokus

 

Sovrum med katt på sängenSovrummet är det rum där vi varje dygn spenderar flest timmar, även om vi gör det sovandes. Detta rum behöver bland annat vara rogivande för att vi ska kunna sova ordentligt. Samtidigt är det få som verkligen satsar på att inredda just det rum där vi sover. Ofta är anledningen att sovrummet är det mest privata rummet i bostaden.

Om man gillar den lantliga stilen finns det dock stora möjligheter till att även få med detta rum i inredningsplanerna för ett riktigt rum à la Shabby chic.

För alla dem som fortfarande känner sig osäkra på de olika begreppen, så skulle den lantliga shabby chic-stilen i ens sovrummen kunna innebära inredningsdetaljer som:

  • Ett skrivet budskap ovanför sängen, som populära ”Lycka”, ”Carpe Diem” eller ”Dröm fina drömmar”
  • Sängkläder och överkast i blommiga mönster och ljusa nyanser
  • Ljuslyktor som prydnad
  • Ljusa och skira gardiner

Vid sidan av inredningen och detaljerna som i den lantliga stilen gärna får vara många, är vikten av komfort. Det handlar om att kunna sova gott i den vackra sängen, precis så som man kan göra i en säng från Sleepo. Det handlar om att kunna få ett bra ljus från läslampan vid sängen och det handlar om att kunna ha en skön matta på golvet när man stiger upp på morgonen.Vad man kommer drömma om? Det är en svårare fråga.