Home / Gör ditt badrum bekvämt med smarta finesser

 

Badrummet är tillsammans med köket hemmets viktigaste punkt. Om badrummet är sjaskigt eller ofullständigt så känns det både ofräscht och trist att kliva in där. Med rätt finesser rustar du ditt badrum för såväl mysiga stunder som snabba morgnar.

Gör ditt badrum till ett mecka för alla familjemedlemmar och kontakta aquabygg med sina tjänster. De gör ditt badrum eller duschrum till en oas i hemmet och redogör också vilka smarta funktioner du kan lägga in i renoveringen. Vill du ha golvvärme? Udda belysning som skiner upp varje gång du klappar med händerna? Är det förvaringen du vill åt? Eller skulle du kunna tänka dig att ha en dusch à la AI? Möjligheterna bara växer och växer.

duscharBadrummets bästa egenskaper

Även om du kanske har ett litet badrum så finns det många funktioner du kan bygga in. Att bygga på höjden är alltid bättre för mer förvaring. Häng upp hyllor och skåp på väggarna istället för att låta dem ta plats på golvytan. Utnyttja hörnen så att ingen yta blir bortglömd. Ställ in en vägghängd toastol istället för att ha en som tar upp mycket plats på golvet och som dessutom är svårare att hålla ren.

Satsa på hammamkänslan – avskalat och trendigt

Oavsett storlek ger ett badrum med spa-känsla ett mer avskalat och rent intryck där förvaringen är placerad på ett sätt som inte drar blickarna åt sig. Kakel i hela rummet och färgerna beige, vit, grå och ockra gör sig extra snygga här, och ju mer i badrummet som smälter in i varandra, desto mindre anar man var saker och ting gömmer sig någonstans.

Självklart kan du som vill ha en helt annan design också hitta funktionella finesser blandat med den snyggaste designen. Det gäller bara att få rätt rådgivning och leta djupt i inredningsmagasinen.

Dusch, badkar eller sittbadkar?

Ett litet badrum har inte råd med hur stora tvättytor som helst. Om du vill vinna space så är det bättre att ha en snygg duschkabin. Är du däremot ett fan av att bada eller har små barn i hemmet, så kan du sätta dit ett sittbadkar istället för ett vanligt, skrymmande badkar.

badrumsrenoveringSjälvgående och automatiska duschar och toaletter

Några mycket bra finesser men dyra och ibland lite onödiga är de automatiska toaletterna som spolar av sig självt, samt de digitala duscharna som ger dig exakt den mängd vatten den tror att du behöver. Duscharna kan även spela musik medan du duschar, alternativt ge speciella belysningar för att få dig att komma i skön stämning. Toaletterna värmer upp sitsen åt dig, gör olika spolningar och kan även tvätta rumpan åt dig om du ställer in den till det.

Priserna för dessa attiraljer kan stega uppemot tusentals dollar, särskilt om du vill ha duschar och toalettstolar i vackra och dyrbara material. Men smakar det så kostar det, heter det ju. Olika klimatsmarta och finurliga system för badrummen utvecklas ideligen. I mångt och mycket är de riktigt bra att ha, i andra fall kan man bara himla med ögonen åt dem.