Home / Så väljer du studentpresenten för en kille

 

Att köpa en present till en kille som precis tagit studenten kan ibland kännas som en utmaning. Här får du tips på stiliga och tidlösa gåvor som passar perfekt för att fira denna stora milstolpe.

Party för kille som tar studentenNär någon i din närhet tar studenten är det ett viktigt ögonblick i livet värt att fira med något speciellt. Men vad ska man tänka på när man köper en studentpresent till en kille? Det finns många klassiska och eleganta val som kan göra stor succé.

Klassiska presenter med personlig touch

En av de mest uppskattade typerna av presenter är sådana som känns personliga och genomtänkta. En reservoarpenna, till exempel, är inte bara praktisk utan också stilfull. Många studenter kommer att ha nytta av en sådan under sina fortsatta studier eller i arbetslivet. Att välja en högkvalitativ penna visar omtanke och stil.

Ett annat elegant alternativ är en graverad tändare. Denna tidlösa accessoar kan anpassas med mottagarens initialer eller ett kort men meningsfullt citat. Den graverade tändaren blir då inte bara ett minne från studentdagen utan också något användbart och värdefullt.

Tidlösa prylar för vardag och fest

Förutom personliga gåvor, finns det flera klassiska prylar som alltid går hem vid studentfiranden:

  • Fint paraply: Ett elegant och robust paraply är både praktiskt och stiligt. Det skyddar mot regn samtidigt som det ger ett sofistikerat intryck.
  • Läderplånbok: En högkvalitativ plånbok i läder håller länge och åldras vackert med tiden. Detta är en funktionell present som också symboliserar övergången till vuxenlivet.
  • Klassisk armbandsklocka: En tidlös armbandsklocka fungerar både för vardagligt bruk och mer formella sammanhang. Välj gärna ett enkelt, men elegant designalternativ för bästa resultat.

Dessa presenter erbjuder både funktionalitet och estetik, vilket gör dem perfekta att ge bort vid ett studentfirande.

Satsa på kvalitet framför kvantitet

När du väljer studentpresent är det klokt att satsa på kvalitet snarare än kvantitet. Genom att köpa något av hög kvalitet visar du respekt för mottagarens prestationer samt uppskattning för deras framtida behov. Saker som håller länge blir ofta mycket omtyckta minnen från denna speciella dag. Ett bra ställe där du hittar dessa kvalitetsgåvor är genom att köpa presenter hos Brobergs. Där kan du hitta allt från eleganta skrivinstrument till exklusiva accessoarer, perfekt anpassade för den nybakade studenten.

Tänk på mottagarens intressen

När du funderar över vad du ska ge bort kan det vara bra att tänka på vad just den personen tycker om eller behöver i sitt liv framöver. Är han intresserad av mode? Då kanske några stiliga manschettknappar eller en fin slips skulle passa bra. Om han gillar teknik kanske ett par exklusiva hörlurar vore mer rätt väg att gå. Prata med nära vänner eller familjemedlemmar för att få insikt om vad han verkligen skulle uppskatta. Gör lite research online för fler tips på studentpresenter. Ibland kan även små detaljer göra stor skillnad; tänk därför igenom dina val noggrant innan köp så blir presenten garanterat uppskattad.