Home / 5 billiga inredningstips

 

Att inreda hemmet behöver inte kosta en förmögenhet. Med några smarta tips kan du få en schysst inredning trots en tight budget. Dekorationer, andrahandsföremål och växter kan ge ditt hem ett rejält lyft.

Att inreda hemmet är något som de flesta gillar. Mycket tid spenderas i hemmet och det är viktigt att det känns mysigt och hemtrevligt. Däremot är det inte alltid plånboken tillåter att man inreder som tidningarna eller TV-programmen visar. Med en begränsad budget gäller det att vara kreativ. Nedan följer enkla knep hur du kan fixa en schysst inredning utan att bränna hål i plånboken.

Dekorera mera

Det är de små detaljerna som sätter prägel på hela hemmet. Genom att dekorera mera kan du verkligen skapa ett personligt hem. Exempelvis kan du ha ett färgtema eller ett tema från ett särskilt årtionde. Eller varför inte välja massor med föremål som du gillar och pynta väggarna med posters, ställa prydnadsföremål i fönstret och hänga ljusslingor i taket? Dekorationsföremål behöver inte kosta skjortan, tvärtom går det att hitta många prisvärda alternativ som tar din inredning till en ny nivå. Med prydnadsföremål som vaser, ljusstakar och andra prydnader kan du ge ditt hem en helt ny karaktär.

Köp möbler i andra hand

I andrahandsbutiker och på loppisar kan du hitta unika föremål för en billig peng. Dessutom är det väldigt fint med kantstötta möbler som bär på en historia. Det viktiga är att låta det ta tid när du handlar möbler i andra hand. Du kommer med största sannolikhet inte hitta allt du behöver på ett och samma ställe, utan istället kommer du behöva leta på flera olika ställen. Sökandet efter fina andrahandsföremål är även en del av charmen.

Belysningen är A och O

Belysningen är otroligt viktig för att skapa rätt stämning i hemnet. Flera små ljuskällor ger ofta ett mer hemtrevligt ljus än en enda stor ljuskälla. Tänk också på vilken typ av glödlampa du väljer. För en mysig känsla bör du välja en lampa med varmt sken. Lampor med kallt sken kan ge ett sterilt intryck.

Inred med växter

Växter är både billigt och trendigt just nu. Dessutom är det bra för luften i hemmet och den gröna färgen är en fröjd för ögat. Med stora gröna växter kan du ge ditt hem en mysig och hemtrevlig känsla. Skaffa gärna lättskötta växter av olika stort och storlek. Krukorna får gärna vara i terrakotta eller fyndade på loppis för att ge den härliga shabby chic-stilen. För en mer lyxig stil kan du dekorera med en palm eller brudorchidé.

Sätt upp fotografier och posters på väggarna

Fotografier och posters är ett utmärkt sätt att skapa rätt stämning i hemmet. Framkalla några av dina digitala bilder och rama in dem. Eller skapa egna målningar och konstverk. Få saker ger en sådan personlig och unik känsla som bilder som du tagit själv eller konstverk du själv har gjort. Posters är ett annat sätt att addera färg och personlighet till hemmet. Snygga posters kan du hitta hos många återförsäljare online. Ofta går det även att köpa posters på museum. Med andra ord behöver du inte köpa en tavla utan det räcker med en poster för att dekorera väggarna med konst.