Home / Designa din egen snusdosa

 

Udda tips är lite av shabby chics-entusiasters favoritämne. Idag tänkte vi behandla det här med hur man kan ge bort en lite roligare present åt en dedikerad snusare: nämligen att designa en egen snusdosa! Vill du uppmuntra personen till att snusa vitt kan du med fördel fylla dosan med nikotinfritt snus.

Snusers är en sajt där man säljer all tänkbar snus, både nikotinfritt och vanligt snus. Vilken sorts snusare din tilltänkte vän är vet inte vi – men vi tänkte i alla fall tipsa om hur du kan designa din egen snusdosa på ett lite roligare sätt.

Snusdosa med gravyr

För den som vill att det ska bli en riktigt speciell present, kanske i kombination med en bukett tulpaner, kan med fördel gravera en snusdosa. Kanske har du redan hittat en fin dosa som loppisfynd, men du kan också beställa en passande ask i en bra storlek som du kan låta gravera in något fint, roligt eller enkelt budskap som passar personen du ska ge bort snusdosan till? En snusdosas klassiska format brukar vara runt med ett lock där man kan lägga en avlagd snus i, men det går också bra att hitta mer innovativa och skojiga former.

Även om många går så långt som att hävda att en enkel snusdosa kan vara konst, så tänkte vi komma med tipset att en egendesignad snusdosa kan vara en symbolisk liten present att ge bort till den som har namnsdag eller firar något lite enklare. Den gamla aristokratins snusdosor från förr kantades av fina ornament – ibland till och med erotiska motiv, och är idag värda tusenlappar. Vi tycker att dagens snusdosor är i det tråkigaste laget. Förgyll istället snusarens vardag med fina motiv och låt den ha den som permanent dosa, ungefär som ett etui för cigaretter. De andra dosorna då? De kan man panta.

En enklare variant av snusdosa

För den som inte tänker slå på stortrumman kan du helt enkelt köpa snus och sedan klä om den befintliga dosan. Ett tips är att leka med hela utformningen. Kanske kan du klä dosan i någon söt spetsdetalj runt öppningen, eller experimentera med uttrycken? Leta efter roliga klistermärken du kan sätta på dosan eller måla om den helt i vitt för att sedan avsluta med något fint mönster. Det finns alla möjliga sätt att vara kreativ på här, kanske vill du att snusdosan ska liknas vid en dalahästs mönster? Eller vill du ge bort en helt prickig snusdosa?

Se till att dosan fortfarande är bekväm att lägga in i bakfickan, så att snusaren enkelt kan plocka in och ut dosan utan att vara rädd för att motivet förstörs. Eller också låter du den vara så överfylld av glitterdetaljer att det får bli till en trofé att ha i vitrinskåpet? Oavsett vad du bestämmer dig om för motiv så kan det var en idé att också fylla dosan med ett gammalt favoritsnus till mottagaren, eller varför inte uppmuntra till att dra ner på nikotinet genom att lägga i nikotinfritt snus?