Home / Dekorera dina väggar!

 

Vad vi gillar mycket är att sätta upp saker på väggarna, och gärna får det vara personligt! Det kan vara allt från tavlor till foton, eller kanske några snygga tavlor man hittat på en auktion.

Och vi älskar ju gör-det själv, i den här artikeln ger Hus & Hem tips på vad man kan ha i åtanke när man ska hänga upp tavlor, eller annat, på väggen. Ett av våra favorittips är detta:

Bygg på höjden. Den här spännande minikompositionen kan göra underverk av utrymmet mellan två dörrar eller bokhyllor. Och den rymmer betydligt fler tavlor än man kanske förväntar sig. Det är en fördel om tavlorna är ungefär lika breda.

Modern lägenhet med tavlor på väggarnaDet känns härligt frisinnat att hänga tavlor på höjden! Men vad ska man sätta upp på väggarna då? Har man inte redan en liten samling av konst att hänga upp behöver det inte vara så svårt att skaffa sig det. Leta gärna bland second hand. En annan favorit som kräver lite jobb men ger väldigt mycket för ens tid är att göra en egen korsstygnstavla! Underbart shabby chic, och garanterat någonting som kommer få dina vänners Odd Molly-koftor att dra snett i sömmarna av förundran och avund över ditt konstverk. En annan underbar sak är att göra canvastavlor eller skaffa fina utskrifter av ens fotografier och hänga upp på väggarna, hos http://www.qpix.se/ hittar du massor med alternativ på vad du kan göra med dina bilder.
Eller varför inte ta fram en målarduk och lite färger och bara go crazy? Även om du inte är en konstnär kommer det bli något personligt, och att sätta upp något man själv skapat är oerhört självförverkligande. Go for it, och lycka till!