Home / Ett trivsamt hem säljer bättre

 
Väldigt bearbetade och extrema stilar hemma kan vara fint. Stilar där man verkligen har gått efter sin egen smak och inte har varit rädd för att ta i. Risken finns dock att den speciella stilen inte går hem när det är andra som ska bedöma. När man bor hemma spelar detta dock ingen roll, bara man själv trivs. När det är dags att sälja kan det dock vara lite viktigare att stilen även faller andra på läppen.

Inredningen väger in vid köpbeslutet

Även om det inte är inredningen som man köper när man letar efter en ny bostad, spelar den trots allt en roll vid visningar och på bilderna som tas inför försäljningen. Personer som kollar efter bostäder på sajter och i tidningar kommer att leta efter en bostad att trivas i, då spelar den befintliga stilen in. Ens inredning kan alltså hjälpa en säljare att hitta fler eller rätt köpare.

Homestyling gör bostaden mer attraktiv

Att inredningen och hur man har det hemma spelar en roll när det gäller spekulanters och eventuella köpares beslut, är vad som ligger bakom det att man ombeds att ställa fram färska blommor, ens skål med frukt och ha det städat och undanplockat hemma.  Vill man kunna lyckas så bra som möjligt med sin bostadsförsäljning men vet om att ens nuvarande stil inte riktigt är tillräckligt lockande, finns det möbler för homestaging från företag som sysslar med homestagning och homestyling. Homestagning är ett relativt nytt begrepp i Sverige. Det som du får hjälp med är alltså att skapa en känsla av att man vill bo i bostaden. Men tjänsten kan också användas av företag som vill skapa mer gemytliga kontorsmiljöer.

Anlitar man en mäklare som hjälper en med att sälja är det vanligt att man får tips och råd, men om man säljer själv då? Att sälja sin bostad på egen hand utan mäklare är vanligare i vissa delar av landet än andra. Det man bör tänka på i en sådan situation, kan man läsa mer om här. Några av de viktiga punkterna är att:

  • Tänk på att du själv måste göra en värdering av bostaden när ingen mäklare gör det.
  • Utforma ett korrekt köpekontrakt.
  • Var noggrann med det juridiska, och se till att allt inom detta blir utfört på ett korrekt sätt. Annars finns risken för framtida tvister och kostsamma oklarheter.
  • Värt att tänka på är samtidigt att mäklare har en vana av att kunna få upp priserna något för att du som säljare ska kunna känna dig nöjd med försäljningen.