Home / Shabby chic är alltid inne

 

Mer personligt och ett mer hållbart förhållningssätt till våra hem. Så kommer inredningsåret 2013 att se ut enligt inredaren Hillevi Björn. Shabby chic och helvitt är på väg ut och in kommer ruffiga saker i grova material från naturen och nedlagda fabriker.

Så inleds en artikel i Göteborgs Posten från början av året, och det är med en suck man läser genom den. Att Shabby chic är på väg ut finns inte, utan är snarare mer hett än någonsin. Och man blir ju ledsen när tidningar tror att de kan förutse vad som gäller för året, och inte har den typen av insikt att man inte bara kan skriva vad som helst. För även om det nu skulle var ute med shabby chick, så betyder det ju inte att alla slutar gilla just den stilen, eller hur? Och shabby chic är ju faktiskt bra mycket mer än möbler och inredning, det kan ju vara allt från matbestick (på http://www.matsilver.se/gense.html finns sjukt snygga bestick som passar i shabby stilen) till kläder. Och om det nu, som det står i artikeln, är en personlig inredning som gäller – hur kan då inte shabby chic vara aktuell? Det går helt enkelt inte ihop. Plus att det står så här längst ner  arikeln:

På väg ut: Shabby chic, helvitt, att ha allting nytt och lika som andra. Det är ute med slit och släng och inne att leva mera medvetet.

Eh, inredaren verkar inte riktigt ha alla hästar hemma. Shabby chic handlar ju väldigt mycket om att ha sin egen stil, och även om det är ett samlingsnamn för en typ av inredning – så är den väldigt personlig.