Home / Här kan du gifta dig

 

Går du i bröllopstankar men har ännu inte gjort slag i saken? Då kanske allt du behöver är lite inspiration på platser där du och din käresta kan gänga er – här är några tips!

Alla bröllop avslutas med en bröllopsfest men innan dess är det själva vigseln som äger rum, och visst kanske många tror att det är platsen för festen som är svår att finna men sanningen är att det även kan vara svårt att veta vart vigseln ska ske. Ska vigseln vara utomhus, i en kyrka eller kanske borgerligt? Denna sommar har tidningen Mitti sammanställt en lista på tips över vilka platser du kan gifta dig på, här är den:

  • Stadshuset i Stockholm – boka i god tid, här är väntelistan ofta full under sommaren och långt in på hösten men om du vill ha tid att planera bröllopet är det en god idé att boka ett datum för vigseln i redan nu.
  • Drop in-vigsel i kyrkan – vissa speciella dagar håller kyrkorna drop in-vigslar runt om i landet, nationaldagen är till exempel en sådan dag och likaså midsommarafton
  • Drop in-vigsel på Skansen – under sommaren brukar Skansen ställa till med drop in-vigsel även dem och då sker firandet på Tingsvallen och kostar 1 200 kronor per par men för gäster gäller bara Skansens vanliga inträde och för pengarna får ni som gifter er både hjälp att byta om till bröllopskläder, kan binda kransar av björk eller lönn och har tillgång till stylister som hjälper till både med smink, hår och naglar. Har ni önskemål om musik finns även sångerska och pianist på plats. Däremot om ni vill fotograferas måste en fotograf bokas och då tillkommer en extra kostnad.

Bra att veta inför bröllop

Något som kan vara bra att känna till om giftermål är att du inte kan gå på drop in-vigsel om du inte redan fyllt i alla blanketter som medföljer inför ett giftermål. Till exempel ska båda parter ha genomgått en hindersprövning och fått alla blanketter skickade till sig. Om detta inte är gjort kan ni inte gifta er. Vill ni gifta er kyrkligt kan det vara bra att ta med ett medlemsbevis från din församling.