Home / Dags att fräscha upp sommarbostaden

 

Nu är det tid att åka till sommarstället för att njuta av den svenska sommaren. Självklart blir detta härligt – men många är det också som bävar för det, eftersom det krävs en hel del arbete för att få allting snyggt. Här följer lite inspiration som gör det något lättare att komma igång.

Är du en av de många som nu packar ihop lägenheten i stan för att åka ut till sommarstället? Det är en härlig tid, när man äntligen får komma iväg från asfalten för att istället njuta av gröna buskar, havet och frisk luft. Men det kan också vara lite mäckigt i början, när sommarhuset ska fräschas upp efter den kalla vintern.sommarstuga

I en artikel här, från Göteborgs Posten, har man skrivit om en sommarbostad i tre små hus. Det är en bra artikel att inspireras av när man kommer till sin sommarstuga. I artikeln beskriver de nämligen en drömbostad för en familj som länge letat efter en sommarbostad att finna ro i. Så här står det:

Det krävdes en hel del letande, men till slut fann familjen Eriksson Ekeblad sina drömmars sommarbostad. Tre små hus på totalt 60 kvadratmeter mitt i den vackra landsbygden i Brodalen, ett par mil från Lysekil visade sig vara precis vad Anna Lena och Martin sökte.

Läs gärna artikeln för att själv se om du kan åstadkomma samma drömbostad som familjen gjorde.

I en annan artikel från Expressens Leva & bo kan du finna mer inspiration. Där skriver man om ett 60-talshus som är en dröm för dig som älskar retro. Och när en ser på bilderna, från vardagsrummets snygga soffbord till tegelväggarna i rött blir man verkligen inspirerad till att själv ordna i sitt hem.

Så ta nu kraften från din nyfunna inspiration och börja arbeta med din sommarbostad. Än är det knappa 20 plusgrader i större delen av landet, men enligt SMHI väntar sommaren runt hörnet. Det kan vara skönt att vara klar till dess, så att sommarbostaden endast är härlig – och ingenting som kräver arbete.