Home / Bäddsoffan – ett nytt sätt att inreda gästrummet

 

Ett gästrum är alltid bra att ha, oavsett om du bor i lägenhet eller hus. I den mån du kan inreda ett gästrum och har plats för det så finns det många kreativa idéer som skulle kunna passa. Men att ha ett gästrum innebär ett rum som ofta står tomt, vilket skulle kunna utnyttjas till förvaring. Med detta sagt bör du också tänka praktiskt när du inreder gästrummet.

Bland det första du måste tänka på när gästrummet ska inredas är hur sängen ska vara. En stor säng tar dock mycket plats och det finns smartare alternativ. Ta t.ex en tur till Bäddsofflagret och kika på en bäddsoffa som, när den inte används, tar upp betydligt mindre plats. Med en bäddsoffa kan du få en stor dubbelsäng när den är utvikt, och en soffa att chilla i när gästerna har åkt. Smart!

gästrumHur inreda gästrummet?

Gästrummet kan sakna lite kreativitet ibland, av den enkla anledningen att man inte tillbringar så mycket tid själv där. Men om du bestämmer att göra rummet till kanske ett tv-rum eller ett relax-rum när du inte har besök så kan motivationen höjas ett snäpp.

Se gärna till att göra rummet så välkomnande som möjligt så att alla känner sig hemmastadda och trivs. Mycket kuddar och textilier bäddar för mys. Lägg gärna ordentligt med filtar på din bäddsoffa. En del som sover borta kan känna sig lite olustiga så ju mysigare det är desto bättre för gästen.

Bra förvaring varvat med välkomnande känsla

Du kanske inte har lust att sätta in garderober i ett annars så litet rum. Häng istället krokar eller kanske ställ en klädställning i rummet som både är snyggt och funktionellt. När kläderna syns kan gästen också känna sig tillfreds eftersom han eller hon är omgiven av egna prylar.

Avsätt också gärna ett hörn med ett bord att sitta vid som kan användas dels av gästen om han eller hon har datorn med sig och vill sitta och jobba eller surfa, och dels av dig när du behöver ett litet kontor. Bordet kan också bli ett litet ”hemlighetsbord” där gästen kan ha sina egna prylar som inte bör ligga framme.

 

Vid sidan av bäddsoffan kan du också ställa ett litet sött nattduksbord med låda, kanske till och med på båda sidorna.