Home / Äntligen tid för loppmarknad

 

Äntligen! Sommaren är här. Eller ja, det är i alla fall juni – även om avsaknaden från sommarvärme gör att det snarare känns som sena mars eller tidigt april. Men vi ska inte deppa för det, det finns mängder av saker att göra även om solen inte värmer. En av dessa saker, och anledningen till att i alla fall vi älskar sommaren, är att gå på loppmarknad. Loppistiderna har börjat och det är verkligen fantastiskt för du som älskar shabby chic och vill hitta nytt till ditt hem.

Trendigt att kombinera shabby chic med personlighet och det moderna

Det trendiga i shabby chic kommer alltid att hålla i sig, men däremot har det förändrats lite och moderniserats. Numera är det snyggt att ta in lite mer färg i det hela, istället för att ha endast vitt. Lika så är det trendigt att variera det gamla med det moderna.  Det har vi skrivit om förut också, bland annat i ett inlägg som har rubriken “Få det moderna kylskåpet att smälta in i den lantliga stilen“. Där tar vi upp hur ett nytt kylskåp ska passa in i det gamla, bland annat genom att tipsa om att köpa eller tillverka en träpanel eller dörr som fästs utanpå den riktiga kylskpåsdörren. Och visst fungerar också det nu, men det är faktiskt snyggare att ha ett fräsch vitt kulskåp som sedan istället kombineras med äldre kylskåpsmagneter. Det samma gäller för bord och stolar. Du kan fynda mängder av möbler på loppis, och om du hittar exempelvis ett bord som du tycker om men vill göra om så kan du, istället för att göra det klassiskt shabby, putsa upp det och måla i en härlig färg.

Skynda att fynda innan värmen kommer

Om man ska summera det trendiga i inredningsvärlden just nu så är det personlighet, och det kan du verkligen få till om du handlar möbler och dylikt på loppmarknad. Bäst effekt får du om du lyckas kombinera shabby chic med det moderna och personliga. Hoppas du njuter av alla loppisar denna sommar, så kommer förhoppningsvis värmen snart.