Home / En lyckad bröllopsfest

 

Att hålla i en bröllopsmottagning med festligheter och stormiddag är roligt men kräver en del jobb. Alla pratar om det stundande brittiska kungabröllopet, där får paret massor av hjälp. Ta hjälp du med när du ska gifta dig, av vänner och familj, så blir det roligare och inte lika stressigt.

 

Det finns många tips för att göra en fest både enklare att fixa samt billigare att hålla. Till exempel går det att hyra porslin i göteborg om det är där du ska hålla festen. Det går att hyra det mesta, allt från glas och porslin till bestick och bordsdukar. Smidigt om det är en större fest som ska hållas, till exempel en bröllopsfest med många gäster.

 

Ett bröllop som många ser framemot att följa på TV

 

Ett kommande bröllop alla pratar om just nu är det mellan brittiska prins Harry och amerikanska tv-stjärnan Meghan Markle. Det äger rum den 19 maj och enligt en artikel i Expressen har hon till medier sagt att hon är mycket förväntansfull inför den kommande festdagen. Men först är det mycket som ska förberedas och göras, bland annat måste Meghan Markle döpas i den engelska, anglikanska kyrkan och sedan måste de välja allt från tårta, mat, klänning, bröllopsresa och göra klart gästlistan. Prins Harry och Meghan Markle gifter sig i St George’s Chapel på Windsor Castle i England om två månader. Men hur gör man för att minska stressen inför ett bröllop?

 

Mindre stress inför bröllopet och festen med bra planering

 

När ett bröllop ska hållas finns det väldigt mycket att planera för att det ska både bli lyckat och så ekonomiskt som möjligt. Det är nämligen lätt att kostnaderna flyger iväg. Det är menat att bröllopsdagen ska bli den bästa dagen i era liv, något som inte direkt tar bort stresskänslan när man planerar sitt bröllop. Men det finns en del råd och tips som underlättar bröllopsplaneringen och det går det att läsa om i denna artikel i Elle bland annat.

 

Tipsen är att på olika sätt minska bröllopsstress genom att bland annat planera långt i förväg och drar ner förväntningarna:

 

  • Boka in bröllopskvällar med din partner. Detta är ett sätt att hitta tillfällen som bara ska handla om bröllopet, det gör att andra dagar runt dessa kan vara helt bröllopsfria. Håller er gärna till en tidslinje och använd checklistor för att få lite ordning i allt.
  • Släpp kontrollbehov och dela upp de olika uppgifterna inför bröllopet mellan er. Ni behöver inte göra allt tillsammans och det är egentligen bättre att ni delar upp er och tar varsitt område, det minskar stress och sparar tid. Det gäller bara att informera varandra så ni båda vet var ni ligger i planeringen.
  • Låt föräldrar, marshalkar, tärnor och andra nära och kära hjälpa till med förberedelser. Många vill gärna hjälpa till, de vill dock veta ungefär vad som förväntas av dem. Med ett litet team på er sida blir det både roligare och mycket mindre stressigt.
  • Försök inte ändra varandra. Om din partner inte bryr sig om dukar och aldrig har gjort det kommer du inte kunna förändra det. Inse detta och bli inte besviken.

Mer tips finner du här.