Home / Inred med bord

 

Elegant vardagsrum med flera bordNär man ska inreda så finns det många möbler man ska tänka på. Det ska finnas nödvändiga saker som en säng, en soffa eller fåtöljer i vardagsrummet, hyllor, arbetsplats… Men de viktigaste möblerna är kanske ändå borden.

De finns lite överallt i vår lägenhet, och de är mångsidiga i sin enkelhet, och att köpa bord kan vara både riktigt roligt och ganska jobbigt, för man vill ju verkligen ha ett bord som passar till det man behöver. Vad är det då för sorts bord man har i hemmet?

  • Ett av de mest centrala borden i hemmet är så klart matbordet. Bordet vi vaknar upp vid, där vi spenderar middagarna tillsammans och där de längsta och mest intressanta diskussionerna kan hålla hus. Köket är lite av hemmets hjärta och det förtjänar ett riktigt bra köksbord.
  • I sovrummet har man ofta minst ett nattduksbord stående bredvid sängen. Kanske prytt med en läslampa, men annars är det väl platsen där man mest har böcker, glasögon och linser, väckarklockan och annat som man vill ha nära till hands när sömnen närmar sig.
  • I vardagsrummet har man ett soffbord, den perfekta avlastningsytan för chipsskålar, fjärrkontroller, levande ljus och allt annat man vill ha med sig när man ser på film eller tv. Soffborden är fota ganska låga för att tillåta att man ligger i soffan och ser på teve utan att bordet är i vägen. Det finns också hypermoderna bord med pekskärmar, men det är inget för den som gillar shabby chic!
  • Ett skrivbord är viktigt att ha, helt ett med många lådor som rymmer mycket så att man kan samla alla de skrivbordstillbehör man behöver, ha lådor att lägga pärmar och viktiga dokument i, eller bara en låda för allt sådant jox man inte vet vart man ska ha annars. Men mest ska man ha skrivbordet för att arbeta vid, vilket vi alla behöver göra emellanåt.

Gillar man shabby chic så kan man med fördel köpa dessa möbler begagnat och kanske behandla dem lite extra så att de ska se så där härligt använda och nötta ut. Man får helt enkelt känna efter lite vad som passar just det bordet man köpt och vilket rum man ska ha det i!