Home / Inred billigt men snyggt

 
Eftersom att ens personliga smak i många lägen kan skilja sig så pass mycket från det som andra personer tycker, blir diskussionen om vad som egentligen är fint och fult relativt fort ointressant. Det finns alltså ingen mening med att försöka kartlägga EXAKT vad som kan anses vara en vacker lampa i förhållande till hur en ful lampa ser ut. Däremot är det fortfarande givande och intressant att i mer generella termer hur vi ser på sådant som vi tycker är vacker, och hur detta förhåller sig till andra begrepp som pengar och kostnad.
 

Hos många personer finns ett grundläggande synsätt kring att det som är fint ofta också är dyrt, att det som är billigt därmed också skulle vara dyrt. Oavsett hur mycket pengar man har att spendera är detta aldrig någon garanti för att man har fin smak och kommer att köpa det som passar ihop eller är fint. Kan billig inredning någonsin imponera? Även på de personer som enligt prislapparna brukar föredra det dyra? Mängder av exempel visar på att det faktiskt är möjligt.

Billigt skapar möjligheter

Alla dem som vill kunna komma billigt undan men ändå ha ett hem att trivas i har förmodligen mer valfriheter än dem som bara vill ha exklusiva varumärken och dyra designklassiker. Den senaste trenden har nämligen varit just att kunna blanda upp sin inredning med både saker från de större möbelvaruhusen och saker från den lilla lokala loppmarknaden ute på landet.  Det handlar om att:

  • Våga besöka nya ställen
  • Kontraster livar upp och gör inredningen spännande
  • Blanda det helt nya med historia och tradition

Hitta det personliga detaljerna online

Nätet är naturligtvis en stor källa idag till att kunna finna det personliga. Det som man tycker är vackert men samtidigt inte finns i vart och vartannat hem. Köper man alltid det som man själv faller för kommer man få ett personligt hem på köpet. Har man dessutom en liten känsla för färg och form är chansen dessutom stor att ens hem även kommer att falla någon annan i smaken. Ytterligare en sak som kan göra ett hem intressant för betraktaren och personligt, är att våga mixa det lite fula och nötta med det fabriksnya. Att våga spränga tidigare gränser kan naturligtvis misslyckas, men det kan också bli väldigt lyckat.