Home / Inred ett gästrum

 

Om du känner att du har ett rum för mycket kan du med fördel göra om det till ett gästrum. Hur ett gästrum egentligen ska inredas finns det inte några generella regler för utan du kan göra precis vad du känner passar in i ditt rum.

När det gäller sovplats finns det flera olika sätt att gå tillväga på. Bara ställ in en bäddsoffa så har du ordnat en plats där gästen både kan sitta och sova. Ställer du in ett soffbord kan gästen också sitta och äta, lösa korsord eller pyssla med annat.

Hotellkänsla är ofta uppskattat

De allra flesta gäster uppskattar känslan av ett gästrum som mer liknar ett litet hotell. Om du sätter in en vattenkokare, lägger in några olika lyxigare teer, lite pulver för varm choklad och kanske ett fruktfat kommer gästen genast att känna sig mer välkommen. Det kan också vara en bra idé att ha ett eget litet skåp i rummet där rena handdukar och sängkläder för gästrummet förvaras.

Så väljer du möbler

När du ska välja möbler för gästrummet är det alltid bra att tänka praktiskt. Även när du inte har gäster kanske du vill använda rummet till något. Du kanske kan kombinera gästrum med arbetsrum? Då behöver du antagligen ett skrivbord och lite annat i rummet så att du kan sitta och jobba. För att gästen ska trivas, speciellt vid längre vistelser är det alltid bra att ha en skön sovplats. Det skadar inte att provligga sängen eller bäddsoffan för att se till att den verkligen är bekväm.

Du bör också se till att gästrummet hålls lättstädat. Det kanske inte behöver finnas massor av prydnadssaker där inne utan det kan rent av vara positivt med relativt rena ytor så att gästen kan packa upp sina saker, kläder och annat.