Home / Skapa en personlig tavelvägg

 

Oavsett stil eller vad du strävar efter i din heminredning är det personliga alltid pricken över i:et. En hel tavelvägg kan verkligen lyfta fram och förstärka inredningens uttryck, känsla och visuella framtoning. Trenden med en hel tavelvägg har kommit för att stanna och den är lätt att skapa med exempelvis ramar och fotografier.

När du bestämt vart i hemmet din tavelvägg skall få ta plats – bör nästa tanke vara. Att allt går att sätta i en tavelram. Fantisera utanför boxen och in i en fyrkantig ram. Är det kanske i köket tavelväggen är tänkt? Rama in mormor eller farmors handskrivna recept på allehanda sju sorters kakor och fikabröd. Skapa ett vackert collage över släktingar och svunna tiders fikastunder i köket och låt det vara ditt tema för en tavelvägg. Är du musikintresserad kan du rama in alla gamla cd konvolut och skapa en tavelvägg av dina favoritartister. För detta om något är en klar trend när det kommer utformningen av att skapa en tavelvägg – den skall vara tematisk och personlig.

Oavsett du väljer illustrationer, fotografier, collage eller tavlor för att skapa en tavelvägg försök att håll en röd tråd och ett tema när du skapar och inreder. Det finns flera olika alternativ på hur du kan framhäva personlighet och stil genom en tavelvägg. Se till att beställ utskrifter av dina foton och förstora eller förminska. Ska fotografierna vara i svartvitt, färg eller en blandning av båda? Oavsett vad du väljer. Kan du vara säker på att personliga fotografier som tavelvägg garanterat kommer sätta en viss stil och ton i hemmet.

Våga blanda och mixa

Egentligen finns det inga regler. När det kommer till att skapa en tavelvägg. Det mesta går ju att rama in och blir då en tavla, gamla vykort, frimärken eller biljetter. Låt endast egna fantasin sätta gränserna! Ett mycket enkelt sätt att skapa en enhetlig tavelvägg oavsett blandning av motiv, föremål eller fotografier är att ramarna går i samma färg och form. Men ingen regel utan undantag. Kan ju även vara specifikt ramarnas olika form och storlek som skall framhävas i tavelväggen. Följ ditt egna sinne för tycke och smak – för den är och förblir som sagt delad.