Home / Få det moderna kylskåpet att smälta in i den lantliga stilen

 

Lantlig och gammaldags inredningsstil är något som verkligen blivit mer och mer populärt de senaste åren. Att köpa gamla vackra möbler som blivit slitna av tidens tand är både billigare och mer spännande än att gå till en vanlig möbelbutik. Alla gamla möbler är tyvärr inte helt vackert slitna utan kanske behöver lite hjälp på traven.

Ett tips för att få till exempel en gammal köksstol i trä att se snyggt sliten ut är att slipa av den gamla läsa och spruckna färgen så att stolen blir slät och jämn. Måla förslagsvis sedan stolen i till exempel en mintigt grön färg en gång. När den här färgen har torkat ordentligt målar du redan stolen vit, eller den färg du önskar, en eller två gånger. Slipa sedan stolen försiktigt med sandpapper för att ge den en matt och lite ruggad yta. Låt dessutom den underliggande, till exempel mintgröna, färgen komma fram lite här och var på stolen för att ge den en extra gammaldags och sliten känsla.

Vissa saker i hemmet vill man helst inte att de ska vara gamla, samtidigt som man gärna vill att de ska passa in med den övriga inredningen. Vitvaror är exempel på sådana saker. Ett Cylinda kylskåp är ofta relativt diskret i vitt eller rostfri stål. Trots detta kanske det inte känns helt klockrent att ha något sådant modernt i det lantliga köket. Ett bra tips är därför att köpa, eller tillverka, en träpanel/trädörr som fästs utanpå den riktiga kylskåpsdörren. Detta kommer få ert kylskåp att smälta in väldigt mycket bättre i det lantliga köket.

“Adding a wood panel to your refrigerator that matches your kitchen cabinets will provide a seamless look in your kitchen. Wood panels have to be custom ordered from a home improvement center or a cabinetry store to ensure the correct fit for your specific model of refrigerator. Once you receive the wood panels, you can easily install them yourself with common household tools.”