Home / Modernt är det nya retro

 

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om hur man går det moderna att passa in i en lantlig inredning. Bland annat skrev vi om kylskåp:

Ett bra tips är därför att köpa, eller tillverka, en träpanel/trädörr som fästs utanpå den riktiga kylskåpsdörren. Detta kommer få ert kylskåp att smälta in väldigt mycket bättre i det lantliga köket.

Och än idag anser vi att detta är en bra idé, och en snygg idé. Men modet och trenderna förändras, så det kanske inte längre är det trendigaste. Det ryktas nämligen om att modernt är det nya retro.

Det kan man se bland annat genom att kika in i stjärnmäklaren Fredrik Eklunds nya superobjekt i Stockholm. Bostaden är utsmyckad med ny snygg och modern skandinavisk design. Detta i kombination med havsutsikten mot Fjäderholmarna och Djurgården gör att känslan av perfektion inte går att förneka.

Bara av att titta på huset så ser man vilken otroligt modern byggnation det är. Det är tydligt att arkitekten som ritat huset har velat göra någonting nytt – någonting som sticker ut. Den undra delen av huset är i någon stenform, vit. Den äldre delen är i brunt träliknande material med stora fönster och en stor terrass. Som om inte det är nog så har huset dessutom en pool och en stor tomt.

Modern inredning

Om du kollar på bilderna i denna artikel så ser du den moderna inredningen och vad som verkligen är rätt kallbadhuset i båstadjust nu. En enkel skinnsoffa i brun cola-färg, grupperade tavlor med modern konst, avskalat och enkelt samt glasdetaljer som visar på hemmet snarare än möblerna.

Ett bra tips till dig som vill få till den moderna känslan men bor i en villa eller stuga på landet är att kombinera och sakta men säkert omförhandla hemmets känsla. Den moderna inredningen handlar inte om att ha nytt och bara nytt, det handlar om att lyfta fram hemmets karaktär och låta det tala för sig själv.