Home / Så organiserar du skafferiet bäst

 

Att ha ett välorganiserat skafferi är inte bara praktiskt utan även fint. Den största fördelen med att ha ordning och reda är att du alltid enkelt hittar det du behöver. Investera i fina burkar som du märker för att få ett riktigt tilltalande skafferi.

Skafferiet är en förvaringsplats för mycket saker. Eftersom det är mycket som ska få plats blir det lätt rörigt om du inte håller ordning och organiserar allt på ett bra sätt. För att alltid hitta det du söker är olika burkar och förvaringslösningar perfekt. Du kan med fördel använda plåtburkar med lock som är utmärkta för bland annat kakor. Men det finns även fina burkar för att ha bröd, pasta, flingor och mycket mer i. Fina burkar kan du även ha ståendes framme som fina inredningsdetaljer. Något som är bra att tänka på är att burkarna du förvarar livsmedel och torrvaror i ska sluta tätt ordentligt för att ingen luft ska kunna ta sig in. Luft kan göra att saker blir dåliga snabbt eller att exempelvis hårda kakor blir mjuka och mjuka kakor torkar.

Alla saker ska ha en egen plats

Att ha var sak på sin plats är ett måste om du vill kunna ha ordning och reda i skafferiet. I ett välfyllt skafferi finns det lite av varjeSmall,Pantry,Housewife,,Containing,Necessary,To,Cook och då är det en bra idé att samla alla saker som är lika varandra på samma hylla. Du behöver inte fulla över allt till en annan burk. Du kan även förvara exempelvis pasta i sin kartong. Det kan vara snyggt att ställa mjölpåsar, havregryn och andra påsar bredvid varandra. Att märka upp glasburkar och plåtburkar är väldigt praktiskt och bekvämt. Då kan alla se vad som finns i utan att behöva öppna själva burken.

Ett skafferi är bra att ha

Om du inte har ett stort skafferi som du kan gå in i eller ett skafferi som är inbyggt i köket kan du satsa på ett fristående skåp eller designa ditt egna miniskafferi. Om du har ett stor skafferi som du kan gå in i kan du förvara andra saker som exempelvis glas, vaser eller annat köksgeråd. Oavsett vad du har för typ av skafferi är det viktigt att organisera det om du vill ha det.