Home / 3 heta inredningstrender 2020

 

Att inreda hemmet trendigt är lättare än vad du tror. Inredningstrenderna 2020 bjuder på hållbarhet och långsiktiga investeringar. Inred gärna med speglar för ett luftigare rum. Våga skapa en oas med mängder av växter för ett riktigt trendigt hem.

Inredningsintresset hos svenskar växer allt starkare. Att fixa och förändra i hemmet är ett stort intresse för många. Det behöver inte heller vara särskilt dyrt eller svårt att skapa ett trendigt hem. Med några små förändringar kan du skapa ett hemtrevligt hem med trendig inredning. Här kan du läsa mer om de tre hetaste inredningstrenderna 2020 och hur du inreder ditt hem utifrån dessa.

Hållbarhet

Hållbarhet är ledordet när det kommer till inredning. Välj hellre några få utvalda objekt än många billiga. Investera i god kvalitet som håller länge. Köp-och-släng-mentaliteten tillhör det förgångna. Istället bör du alltid tänka långsiktigt när du köper ny inredning till ditt hem.

Runda speglar

Trendig inredning handlar mycket om att skapa en illusion av ett luftigt och stort hem. Speglar är ett utmärkt sätt att få rummet att se större ut än vad det egentligen är. Särskilt trendiga är de runda speglarna som passar utmärkt på väggen tillsammans med fyrkantiga ramar och tavlor för symmetriska effekter. En rund spegel kan även ställas på golvet eller på en hylla för skapa oväntade dimensioner. Se till att ljuset, antingen dagsljuset eller belysningen från lampan, är framför spegeln för att öka ljuset i rummet.

Växter

Att inreda med växter har varit trendigt länge, men år 2020 har intresset fullkomligt exploderat. I år är trenden att ha många olika sorters växter. Glöm den lilla enstaka växten i krukan. Less is more gäller när det kommer till växter. Kombinera olika storlekar och skapa din egna gröna oas i vardagsrummet. Om du har en balkong kan du med fördel inreda din egna lilla miniträdgård med örter, grönsaker och dekorativa plantor.