Home / Inred badrummet vackert i shabby chic

 
Att det har blivit allt mer populärt med både heminredning och renovering är det nog ingen som har missat. Oavsett om man har ett stort intresse för inredning etcetera eller inte så är det idag viktigt för e flesta av oss att ha ett mysigt och ombonat hem som vi dessutom tycker är snyggt. Vi matas hela tiden med inspiration från inredningsprogram och tidningar och det är därför inte konstigt att man blir sugen på att göra fint i sitt eget hem. Det bästa av allt är att man kan göra hemmet mysigt, praktiskt och fint med små, enkla medel.
 
Levande ljus och blomma

Badrummet

Om köket är huset hjärta är nog vardagsrummet hemmets själv och badrummet hamnar någonstans mitt emellan. Badrummet glöms tyvärr ofta bort när det kommer till att inreda och göra mysigt. Med tanke på att man faktiskt spenderar ganska mycket tid även i badrummet tycker vi definitivt att man ska lägga ner lite energi och själ på att skapa en skön känsla och stämning även i detta lilla rum.

För oss som älskar shabby chic finns det många bra och enkla tips till att skapa ett vackert badrum som kommer kännas i princip som ett helt nytt badrum efter lite uppiffning. Det första och självklara är att ha duschdraperi, badrumsmatta, handdukar och andra eventuella textilier i vitt, ljust rosa eller kanske romantiskt blommigt? Det viktigaste är att låta färgerna matcha för att skapa en helhetskänsla i badrummet. Vackra blockljus är perfekta att ha på badkarskanten, på handfatet och i fönstret om det finns ett.

Har man ett fönster som inte är i direkt anslutning till dusch eller badkar kan man dessutom pryda detta med en vacker liten spetsgardin och en fin vas med färska snittblommor. För fönster som sitter i dusch eller över badkar kan man istället köpa en insynsskyddande plast i spetsimitation för att skapa en shabby chic känsla. Har man mycket plats o badrummet kan man dessutom ställa in en vackert sliten hylla eller pall att ha torkade blommor, doftljus eller annat stämningshöjande på. För den som vill göra det lilla extra är det dessutom fint att sätta upp små tavlor i vackra guldramar i badrummet. Riktigt små tavlor kan man ofta fästa med dubbelhäftande tejp.