Home / En present till shabby chic-isten

 

Shabby chic-stilen är en inredningsstil som bara fortsätter att växa i popularitet.  Idag går den till och med att finna på semestern, i en husvagn. Hem som tidigare var rena färgexplosionerna, eller nordiskt minimalistiska, ses idag inredda enligt shabby chic-stilens alla regler. De vita, något slitna möblerna finns där, såväl som de blommiga gardinerna och de klyschiga väggtexterna med budskap som ”Carpe Diem” eller ”Home is where your heart is”. Att inreda enligt shabby chic-stilen är både svårt och enkelt – enkelt därför att stilen är ganska ”utpräglad”, det är lätt att avgöra vad som är shabby chic och vad som inte är det. Svårt är det av ungefär samma anledning – det är en väldigt speciell stil, som kan vara svår att få tag på i de stora möbelvaruhusen och inredningsbutikerna. Vanligast är att man handlar inredning på loppis, till exempel ett par gamla stolar eller en byrå, som man sedan målar vit och eventuellt slipar lite på så att den får rätt finish.

Med tanke på att shabby chic-stilen är så pass speciell kan det vara klurigt att veta vad man ska köpa i present åt någon som gillar den här stilen. Därför följer här ett par presenttips, som alla går att hitta hos Designtorget:

  • Plastvas med spetsmönster. En smidig vas i mjuk plast som är platt när den inte används. Passar utmärkt med sitt spetsmönster i shabby chic-köket, och ges med fördel bort tillsammans med en fin blomma.
  • Salt- och pepparkar i form av två söta hundar med magnet i munnen, vilket gör att det ser ut som att hundarna pussas! Passar mycket bra på det slitna lantbordet.
  • Glasögonhållaren Sphinx. En perfekt present till den glömske – shabby chic-ist eller ej! Utformad som en näsa passar glasögonen perfekt på denna hållare, som enkelt fästs på släta, hårda ytor med en sugkopp.